joi, 24 martie 2011

Nenea, berea alba si rautatile


  

    ... ca fapt divers, mie nu-mi place berea alba. Nu o suport. Am regasit-o in nenumarate baruri de pe teritoriul Bavarez (si nu numai). Nu faptul ca este nefiltrata ma deranjeaza la ea, ci atitudinea ! Se uita la tine din halba de parca ea e cea mai alba bere de pe masa. O urasc grav si adanc. O evit si nu ne salutam pe strada. In sederea mea la Munich, mereu imi cumpar de la Market bere germana la sticla de plastic. Astazi era sa fac stop-hameio-respirator atunci cand citesc pentru prima data eticheta. Ce credeti ca beau eu zilnic de cand sunt aici ? ....

(click pentru a intelege)

Declar cu voce deschisa: "Yo cago en de tu puta madre" ... stiu asta pentru ca la plecare de la curs, ma lovesc de prietenul din Argentina cu care ma impiedic de o terasa in drum catre hotel. Insist sa mi se aduca o apa minerala. Cum nu aveau, optez resemnat pentru o bere la 4 halbe. 

La cateva beri distanta, tipul se prezinta complet: Gustavo Adolfo Albarracin Bouhid. Eu ii zic "dude". In timpul consumului excesiv de hamei, aflu prima mea replica in spaniola: "Chupame la pelos de los huevos, guarra !". Nu insist pe ce inseamna, in schimb reciproc il invat pe argentinian cum sa spuna "fuck your mama's dead people" in romana. Radem si bem la fiecare aparitie feminina cu decolteu sau cu o fusta a carei lungime redusa este adanc apreciata de barbatul superficial. La intersectia de langa noi, "70-300"-le ma ajuta sa-l fotografiez pe "nenea" ...




All people are equal, it is only people themselves who place themselves above equality.

In ce hal putem sa fim de judecatori ! Natia romana petrece foarte mult timp criticand si aruncand cu noroi in ceilalti. Ne place al dracului de mult sa ne plangem si sa dam vina pe vecinul sau pe presedinte. Adevarul crunt este ca nu guvernul sau conducatorii sunt de vina. Nu locul in care ne-am nascut este nepotrivit. De vina este tanti de la alimentara care iti arunca o guma in scarba ca rest. De vina este studenta la drept care vinde la magazinul de pantofi si care se oftica atunci cand o pui sa vada daca are si alta masura la papucii aia (de parca ii rapesti din timpul ei pretios de viitor avocat). De vina este batranul care te injura ca bati mingea in fata blocului si el nu poate sa doarma. De vina este postasul care iti baga scrisorile tale in posta vecinului plecat definitiv in Canada, tipului cu pizza care iti da beep sa cobori (pentru ca lui ii este lene sa urce pe scari) dar stramba din nas daca ii lasi mai putin de 5 Ron bacsis, vitele de la chiosc care iti raspund cu "ce se vede" la intrebarea "aveti Kent 4 ?" si toti scarbosii care nu iti raspund la salut. 

In schimb cu totii ne dorim salarii mai mari, intelegere de la francezi, masini luxoase si vacante in Grecia. Desi comportamentul nostru zilnic nu merita nici macar ce avem deja. Munich-ul oras ma invata ca diversitatea e frumoasa, ca stresul nu ajuta la nimic, ca e mult mai frumos sa zambesti si sa-ti vezi de treaba decat sa barfesti si sa arati cu degetul ceea ce tu intelegi ca "ciudat" pe strada.

Suntem lenesi, invidiosi, rai si egoisti. In loc sa vedem ca doar prin noi se poate schimba lumea, aruncam cu noroi din confortul scaunului de la birou in oricine altcineva. Da-i in masa pe copiii care mor de foame la doi ani in Somalia; hai in schimb sa trimitem un vapor ciung la o operatiune de tip "no fly zone".



Se spune ca timpul le rezolva pe toate. 
Din fericire ... nu este asa, ci TU le rezolvi pe toate, in timp.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu