joi, 17 iunie 2010

Budapesta cu bere

  

      Mai jos predau niste fragmente, care nu au supravietuit, din vizita mea la Budapesta, unde tot Siemens m-a trimis pentru un curs de aprofundare in HiPath Trading.

"Forever is composed of nows."


      Asa cum se intampla mereu ... socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Aspect pe care urma sa-l inteleg (a cata oara ?) odata ajuns in capitala statului maghiar.


      Pe site promiteau un "Rich Breakfast", fapt ce urma sa ma lase cu o spranceana ridicata daca nu cunosteam perspectiva si idealul hotelului de 4 stele din Europa continentala. In Elvetia ofereau de toate intr-o sufragerie de apartament mare. In Sofia, desi promiteau acelasi lucru, faptul se desfasura intr-o sala de mese in adevaratul sens al cuvantului, dar cu produse ieftine si limitate. In "Wien" primeam la micul-dejun acelasi suc de portocale pe care il gaseam la supermarket (calitativ), servit intr-un colt decent al receptiei, ... in schimb in Ungaria mi-a fost dat sa vad altceva.

      Hotelul este destinat turistilor sportivi ! Situat in zona central-estica a Budapestei, perfect pozitionat strategico-economic, cladirea de 14 etaje impresionante se afla in mijlocul unui kilometru patrat de terenuri sportive, sali de forta (si de masa), stadioane si alte tipuri de baruri de tineret cu bauturi non-alcoolice. Fapt ce, nu va mint, mi-a starnit total disconfort primele doua seri petrecute in a 3-a capitala a Dunarii. Sala micului-dejun (desi "micului" aici primeste proportii "neasemuite") este defapt un mic teren dublu de fotbal. Primele 4.000.000 de locuri de la intrare erau ocupate de chinezi. Tipii din Elvetia chemasera niste prieteni apropiati sa serveasca o mica masa. Sala era plina de toate natiile de sportivi din toate tipurile de educatie fizica, imbracati in trening cu numele tarii pe spate. La micul-dejun !

      Pasind cu teama in "stadion", ma tem pentru integritatea structurala a primului etaj din hotelul fara internet in care mi-a fost oferita oportunitatea de a ungaria. Rusia ocupa 4 mese, 3 dintre ele fiind ocupate o membra a echipei de (probabil) demolari-viteza, totalizand 1.8E+03 tone. Tipa a bagat bucataria in "turbo over-drive", moment in care sunt absolut sigur ca 10 hectare de legume din imediata apropiere a orasului, au fost instant defrisate, in scopul sustinerii operationale a celor 22 de bucatari ce se ocupau, cu mainile inrosite, de umplerea farfuriilor echipei ruse. Raman tamp cu o expresie de totala uimire, cu privirea ancorata in centrul mediatoarelor, medianelor si bisectoarelor rusoaicei, moment in care imi dau seama ca tipa nu este nici pe departe o piramira echilaterala, ci este defapt o planeta, pentru ca in jurul ei gravitau alte 4 rusoaice si cel putin 12 prajituri cu ciocolata. Zvetlana imi prinde din zbor privirea (atrasa de gravitatie !) si rade zgomotos, moment in care am un instant atac de panica. Din fericire pentru integritatea mea corporala, planeta continua sa devoreze satelitii cu ciocolata si uita repede de "admiratori". Din cauza gravitatiei imense pe care ea o exercita asupra ei, creierul s-a comprimat, ajungand la o memorie de scurta durata de circa 2 secunde.

      Bufetul suedez (desi sunt sigur ca Suedia este mai mica [virgula] ca suprafata), ofera toate tipurile de mancare din toate sortimentele posibile. Am optat pentru un antreu de zmeura, garnisat cu omleta radicala, apropiat cu carnaciori sud-coreeni, inhaitat cu placinta de sare iodata, relaxat cu crema de cascaval, desfatat cu rosii pane si inapoiat cu ciuperci cu brocoli. Sucul de piersici "naturale" era sa-l scap pe jos trecand pe langa masa rusa, de la cutremurul iscat de Zvetlana, care se ridicase sa-si mai puna 18 farfurii.
Prea zgomotos si prea "mult" pentru mine !

Remember that happiness is a way of travel, not a destination. (Roy Goodman)

      Prea larg si prea diversificat pentru creierasul meu osandit cu omleta cotidiana de acasa !
Evit in drum catre bufet un grup de japonezi cu fete de samurai profesionisti, eschivez pe langa un grup de campioane poloneze la judo si ma strecor resufland usurat in centrul unui grup de negrii. Nu am numarat mesele (eram si tampit sa o fac), dar am remarcat pe degete ca erau 9 chelneri care mergeau printre mese si faceau curat. Deci nu vorbesc de aia care umpleau permament terenul de mese cu mancare, nici de cei care te intampinau la intrare sau iti turnau in cana ceai sau cafea si nici de stolul de bucatari din spatele impresionantei piese de teatru ce mi se desfasura sub priviri ... ci doar de aia care incercau disperati sa faca loc la masa noilor veniti.

In matters of style, swim with the current; in matters of principle, stand like a rock. (Thomas Jefferson)




      La intoarcerea de la treaba, gasim hotelul inclinat la dreapta cu 1.2 grade, moment in care este clar ca Zvetlana a parasit cladirea, sau s-a intamplat o chestie ingrozitoare pentru sistemul lor de canalizare. Personalul hotelului face glume pe la colturi despre cum se pare ca ar fi legat cu funie doua lifturi din trei, pentru a o putea urca pe orbita etajului 3 pe Zvetlana. Asta pentru ca scarile nu aveau deschiderea (mentala) aferenta.

A pessimist is one who makes difficulties of his opportunities; an optimist is one who makes opportunities of his difficulties. (Reginald Mansell)


      Turistul cu suflet de hamei este un pamflet si trebuie tratat ca atare. Bine ati venit pe frecventele blogspot.com, urmeaza descretirea cotidiana a fruntii si eliminarea stresului pe cale umoristica.



Reality is a hallucination brought on by lack of alcohol.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu