miercuri, 15 decembrie 2010

Memoriu pentru generatiile care vin (C2H5OH) din urma

 
 
   ... din marinimia-mi debordanta si abnegatia mea permanenta catre o lume mai buna, iti prezint, adolescentule cretin, cateva reguli care sper sa ma ajute pana si pe mine sa traiesc o poveste mai frumoasa de viata. Esti in liceu si parintii nu inteleg de ce este vital sa-ti bagi cercel in rât, nimeni nu te intelege ... motiv pentru care te tai cu lama intr-un colt, nu ai succes de "Justin", ti se pare ca nu primesti destule pe lumea asta, cea mai buna tipa (cel mai bun tip) din scoala ta nu se uita la tine, visezi sa ai milioane de bani, te plangi ca ai o viata de cacat ? Ei bine, pulete ... iti prezint cateva axiome in speranta desarta ca le vei intelege ...

Regula 1: Viata nu este dreapta. Obisnuieste-te !
Regula 2: Lumii nu-i pasa de increderea ta de sine. Lumea se asteapta sa faci ceva, dupa care sa te simti bine.
Regula 3: Nu te astepta sa primesti mii de euro salar la iesirea din facultate. Daca vrei sa ajungi vicepresedinte la o super companie cu telefon celular de sute de euro, trebuie mai intai sa le obtii pe ambele.
Regula 4: Ce vezi la televizor nu e viata reala. In viata reala, oamenii trebuie sa plece la lucru dupa ce-si beau cafeaua.
Regula 5: Daca ai impresia ca profesorii tai sunt naspa, asteapta sa dai de primul boss. Ai sa plangi !
Regula 6: Faptul ca lucrezi la McDonalds pentru salariu minim nu este o rusine. Parintii tai ar fi numit chestia asta "oportunitate".
Regula 7: Daca gresesti, nu e vina parintilor. Inceteaza sa te plangi pentru greselile tale ... invata din ele !
Regula 8: Parintii tai nu au fost atat de plictisitori si "incuiati" asa cum ii vezi tu acum. Au ajuns asa pentru ca au platit factura, te-au sters la cur cand abea puteai sa stai in picioare si te-au ascultat cand te laudai ca esti cel mai maret om din lume. Inainte sa salvezi lumea de conservatorismul generatiei mai in varsta, du-te pentru inceput si fa-ti curat in camera.
Regula 9: Scoala poate nu a tratat (sau estimat) corect elevii cu note mari, precum nici pe cei cu note mici. Mai nou, poti sa dai examen de cate ori vrei, pana il treci. Chestia asta nu are nici cea mai mica legatura cu viata reala.
Regula 10: Viata nu are "vacante". Foarte putina lume din jurul tau are timp sa te ajute sa "te regasesti". Fa chestia asta in timpul tau liber.
Regula 11: Poarta-te frumos cu tocilarii, este foarte probabil sa ajungi sa lucrezi pentru unul.


Reusesti sa ma "sapi", prietene ? In loc sa tragi in jos evolutia, existand un cretin dobitoc, folosind toate tampeniile care va sunt puse la dispozitie in ziua de azi, inchide dracului calculatorul de pe care citesti chestia asta si iesi afara ! Fa ceva din tine ! Potentialul incredibil pe care il ai acum se diminueaza pe zi ce trece.

In ziua de azi, ereditatea este singurul lucru care face un cuplu sa se gandeasca unul la celalalt.

Daca vrei sa-ti readuci aminte de adolescenta, taie-i copilului alocatia. Nimic nu te aduce mai aproape.

La ce speri, la asta ? (tu chiar intelegi ce vroia sa zica, nu ?)

Adolescentul are mereu o dilema vitala pe care nu o realizeaza. Cum sa se comformeze regulilor societatii, dar sa ramana totusi "rebel". Solutia pe care a gasit-o momentan este relationarea la alt "model" pentru una in detrimentul parintilor, catre cealalta.

Sa nu crezi ca nu inteleg faptul ca adolescenta este singura perioada din viata unui om, in care sanatos si obiectiv intelege primitismul in care traim. Sa nu crezi ca gelozia fata de varsta ma impinge la cuvintele folosite. Gandesc ca singura varianta prin care omenirea se mai poate salva de la iminentul colaps, este prin intelegerea pe deplin a faptului ca adolescentii sunt cei care trebuie sa realizeze si sa perceapa realitatea. Numai voi aveti resursele mentale si puterea imaginatiei (scutita de "facturile de maine") ce pot trece cu succes peste fatalul conservatorism al generatiilor, ce conduce acum aceasta lume. In tine sta puterea, idiotule ! Lasa etno-botanica, lama si discotecile in timpul saptamanii, ... aveti treaba de facut !



  

2 comentarii:

  1. Lasa-i tata in pace, ca nici noi n-am fost mai "breazi".. Ce vrei tu e ca ei sa se maturizeze inainte de vreme, ceea ce nu va duce niciodata la ceva bun. Adica o sa ai in lume doar oameni care muncesc "sa plateasca facturi". Daca nu ai momentele astea, de unde dracu' sa stii "ce bine era pe vremea aia" ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ceea ce zic eu este ca potentialul si puterea lor mentala se risipeste pe tampenii. Ei sunt cei care pot schimba lumea. Eu nu mai pot. Nu vreau ca ei sa se maturizeze inainte de vreme, vreau sa ramana copii in gandire, dar sa depuna efort in directia corecta. Pentru ca pot !

    RăspundețiȘtergere